Ιστορία

Η π-SYSTEMS, έχει ιστορία 41 ετών
με μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία

 • 1975
  history_11
  Εφαρμογές οπλισμένου σκυροδέματος
  Το έτος που αποφοίτησε ο Απόστολος Κωνσταντινίδης από το ΕΜΠ (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο), αρχίζει να γράφει τα βιβλία για αντισεισμικές κατασκευές από οπλισμένο σκυρόδεμα και εκδίδει το βιβλίο «Ασκήσεις προεντεταμένου σκυροδέματος».
 • 1982
  logo_pisystems-1
  Εταιρία π-ΣΥΣΤΕΜΣ
  Ο Απόστολος Κωνσταντινίδης ξεκινά την προσέγγιση ΒΙΜ τεχνολογίας, καιρό πριν αυτή γίνει δεκτή από το λογισμικό και την κατασκευαστική βιομηχανία και την ενσωματώνει στην εταιρία π-ΣΥΣΤΕΜΣ, στοχεύοντας στην ελληνική αγορά. Εμφανίζεται το λογισμικό για στατικές μελέτες «ΣΤΑΤΙΚΑ». Αυτό το πρόγραμμα ήταν μια καινοτόμος εφαρμογή με γραφικά για τον υπολογιστή QL Sinclair.
 • 1988
  history-plotters
  Λογισμικό Όλοστατικά'
  Εμφανίζoνται στην αγορά οι πρώτοι επαγγελματικοί plotters ονόματι «Enter» . Το «ΟΛΟΣΤΑΤΙΚΑ» "πουλάει" 120 plotters χάρη στη BIM λογική του και στους δικούς του plot drivers
 • 1994
  history_5
  Εφαρμογές οπλισμένου σκυροδέματος
  Οι τρεις τόμοι με τίτλο «Εφαρμογές οπλισμένου σκυροδέματος» επανεκδίδονται συμπεριλαμβάνοντας όλες τις αλλαγές των κανονισμών και από την τελευταία έκδοση. Αυτοί οι νέοι τόμοι έχουν πουληθεί σε περισσότερα από 12.000 αντίτυπα ο καθένας μέχρι σήμερα.
 • 1996
  history-magazine
  Αντισεισμικοί Θώρακες
  Ιδρύεται μια νέα εταιρία από τους μετόχους της π-ΣΥΣΤΕΜΣ, με σκοπό την έρευνα και βιομηχανική παραγωγή καινοτόμων αντισεισμικών τεχνολογιών. Ο στόχος της εταιρίας ήταν να σχεδιάσει αυτόματες μηχανές που θα μπορούσαν να παράγουν χαλύβδινους 3D συνδετήρες, όπως και η βιομηχανική κατασκευή πολλών τύπων πολυσύνθετων σπειροειδών συνδετήρων (Αντισεισμικοί Θώρακες) για την όπλιση όλων των ειδών των δομικών στοιχείων υποστυλωμάτων, δοκών, τοιχίων, θεμελίων.
 • 1999
  Πιστοποίηση
  Το σαφές πλεονέκτημα των αντισεισμικών θωράκων πιστοποιείται πειραματικά από το εργαστήριο οπλισμένου σκυροδέματος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Από το 1999 είχαν εγκριθεί από την αρμόδια αρχή Ελληνικού Αντισεισμικού Κανονισμού λαμβάνοντας υπόψη τον σημαντικά ευνοϊκό συντελεστή περίσφιγξης τους.
 • 1999
  history-education
  Εκπαιδευτικές εκδόσεις
  Γράφτηκαν έξι νέα εκπαιδευτικά βιβλία που, παραγγέλθηκαν από το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας για να χρησιμοποιηθούν στα μεσαία τεχνικά ινστιτούτα στην Ελλάδα. Η έκδοση αυτών των βιβλίων βασίστηκε στο καινοτόμο λογισμικό για την κατασκευαστική φάση των κτιρίων από οπλισμένο σκυρόδεμα. Τα βιβλία επίσης περιέχουν εικόνες που παράγονται από λογισμικό εικονικής πραγματικότητας της εταιρίας.
 • 2004
  history_2
  StereoSTATIKA
  Παρουσιάζεται το καινοτομικό λογισμικό “StereoSTATIKA”, γραμμένο σε γλώσσες C++ και OpenGL, για τη στατική μελέτη και σχεδιασμό αντισεισμικών κτιρίων, φτάνοντας τις 3.500 άδειες χρήσης σε Ελλάδα και Κύπρο.
 • 2004
  Κυψελοειδείς συνδετήρες
  Η επόμενη γενιά αντισεισμικών συνδετήρων, οι «κυψελοειδείς συνδετήρες», σχεδιάστηκαν και κατοχυρώθηκαν με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, για να έχουν απόλυτη ακρίβεια χρησιμοποιώντας προηγμένες μεθόδους μεταλλουργίας και νέα σύνθετα υλικά. Οι «κυψελοειδείς συνδετήρες» πληρούν όλες τις προδιαγραφές των παραδοσιακών συνδετήρων και των αντισεισμικών θωράκων, γιατί (α) δεν έχουν αδύνατα σημεία και (β) εξασφαλίζουν τη συνεχή ροή των εφελκυστικών ή θλιπτικών τάσεων, όπως οι αντισεισμικοί θώρακες.
 • 2007
  history_3
  PANOPLIA
  Κυκλοφορεί το καινοτομικό λογισμικό “PANOPLIA” για τη μελέτη εφαρμογής αντισεισμικών κτιρίων. Στην PANOPLIA, Ο οπλισμός παρουσιάζεται τρισδιάστατος, με κάθε κατασκευαστική λεπτομέρεια μέσα στο σκυρόδεμα, σε πραγματικό χρόνο.
 • 2008
  history-book-A
  Η τέχνη της κατασκευής
  Εκδίδεται ο τόμος Α’ με τίτλο «Η τέχνη της κατασκευής και η μελέτη εφαρμογής» της σειράς ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ, που περιλαμβάνει μια πλήρη περιγραφή του σκελετού του κτιρίου και της συμπεριφοράς του, συμπεριλαμβανομένων των φορτίσεων που εφαρμόζονται και των υλικών που χρησιμοποιούνται.
 • 2009
  HoloMETRICA
  Εμφανίζεται η πλατφόρμα “pi-SUITE” που υποστηρίζει πολλές γλώσσες και κανονισμούς. Ολοκληρώνονται τα προϊόντα StereoSTATIKA, PANOPLIA και κυκλοφορεί η beta version του προϊόντος “HoloMETRICA” για τα αρχιτεκτονικά στοιχεία του κτιρίου.
 • 2012
  history-book-b
  Στατική και δυναμική ανάλυση
  Εκδίδεται ο τόμος Β’ με τίτλο «Στατική και δυναμική ανάλυση σύμφωνα με τους ΕΥΡΩΚΩΔΙΚΕΣ», παρουσιάζοντας τη δομική ανάλυση των κτιρίων, μέσω της οποίας υπολογίζονται εντάσεις και παραμορφώσεις.
 • 2013
  history_4
  Πεπερασμένα στοιχεία
  Κυκλοφορεί η 64-bit έκδοση του pi-SUITE, και ενισχύονται τα StereoSTATIKA με το εξελιγμένο σύστημα “pi-FES” για μοντελοποίηση και ανάλυση με πεπερασμένα στοιχεία.
 • 2015
  holobim_history-1
  HoloBIM
  Κυκλοφορεί η εφαρμογή "HoloBIM" για αντισεισμικό σχεδιασμό και μελέτη εφαρμογής κτιρίων από οπλισμένο σκυρόδεμα. Ενσωματώνει όλες τις λειτουργίες του pi-SUITE και διακρίνεται στην εξαγωγή όλων των μοντέλων ανάλυσης και την εισαγωγή όλων των αποτελεσμάτων σχεδίασης από οποιοδήποτε λογισμικό τρίτων κατασκευαστών. Πρόκειται για λογισμικό BIM που μεταξύ άλλων, παράγει και αναλυτικές προμετρησεις και κοστολόγιο καθώς και απεικονίζει όλα τα αποτελέσματα ανάλυσης σε περιβάλλον VR 2D & 3D.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες