Player Υψηλής Ευκρίνειας


Για να παρακολουθήσετε τo video πρέπει να έχετε εγκατεστημένη
την τελευταία έκδοση του Adobe Flash Player.
Κάντε κλικ στο "downoload now" για να τον εγκαταστήσετε.

Πρέπει επίσης να έχετε ενεργοποιημένη την javascript.

Οδηγίες

Για να κλείσετε τον player πατήστε το κουμπί που βρίσκεται στην πάνω δεξιά γωνία του video player.
Μπορείτε να δείτε το video σε όλη την οθόνη κάνοντας κλικ στο κουμπί που βρίσκεται στην μπάρα στο κάτω μέρος του player.

Εάν ο υπολογιστής σας έχει δυσκολία να παρουσιάσει το video χωρίς διακοπές δοκιμάστε τον Player Χαμηλής Ευκρίνειας

Συνδετηρες resources

Οι αμιγώς βιομηχανικοί συνδετήρες/κλωβοί:
 
 της
και
από  την
 
υποστηρίζονται σε όλες τις φάσεις του προγράμματος PANOPLIA, π.χ. στις σχεδιάσεις και τις αναλυτικές προμετρήσεις.
PDF Εκτύπωση E-mail
Βιομηχανοποιημένοι συνδετήρες - Κλωβοί

Το πιο πολύπλοκο, δύσκολο και χρονοβόρο κομμάτι της συναρμολόγησης του οπλισμού, είναι η τοποθέτηση των συνδετήρων. Στην εργασία αυτή δαπανάται ο περισσότερος χρόνος και γίνονται τα μεγαλύτερα λάθη.

Σε μία τόσο σύνθετη και ποικίλη εργασία που παραδοσιακά κατασκευαζόταν στο χέρι, ήταν πολύ δύσκολη η βιομηχανοποίηση. Την προηγούμενη δεκαετία, το θέμα αντιμετωπίστηκε με τη βιομηχανική παραγωγή απλών συνδετήρων στην αρχή και πολυμορφικών στη συνέχεια.

Στην ελληνική αγορά, καθοριστικής σημασίας για τη βιομηχανία ήταν η παραγωγή των πολυμορφικών, σπειροειδών συνδετήρων από την π-SYSTEMS, που με την ονομασία Αντισεισμικοί Θώρακες εμφάνισαν την πρώτη βιομηχανική λύση. Αυτό έδινε λύση στην κατασκευή και των πλέον πολύπλοκων συνδετήρων, κυρίως όμως, έλυναν το πρόβλημα της συνεπούς και με ακρίβεια εφαρμογής της μελέτης. Η βιομηχανοποίηση στην ελληνική αγορά συνεχίστηκε από την εταιρία ΜΠΗΤΡΟΣ. Παράλληλα με τους θώρακες, εξελίχθηκαν και οι παραδοσιακές τσερκομηχανές με το γενικό όρο robot, οι οποίες άρχισαν να παράγουν σε μεγάλη κλίμακα σύνθετους πολυμορφικούς συνδετήρες μισού ή ενός βήματος .

Η επόμενη φάση της βιομηχανοποίησης ήταν και εξακολουθεί να είναι η δημιουργία κλωβών με επάλληλους πολυμορφικούς συνδετήρες. Η ανάπτυξη βιοτεχνικών συγκολλητικών μηχανών, έδωσε τη δυνατότητα δημιουργίας κλωβών κάθε τύπου πολυμορφικών συνδετήρων, σε διάφορες πυκνότητες.

Η ευρείας κλίμακας βιομηχανική παραγωγή κλωβών ξεκίνησε από τη ΣΙΔΕΝΟΡ και αμέσως μετά από τη Χαλυβουργία Ελλάδος. Οι βιομηχανίες αυτές, δημιουργούν αντισεισμικούς κλωβούς σε ευρεία βιομηχανική κλίμακα, με τον πρακτικό περιορισμό των συγκεκριμένων διαστάσεων διατομών και της συγκεκριμένης πυκνότητας συνδετήρων. Παρά τους περιορισμούς όμως, έχουν καταφέρει να καλύπτουν μεγάλο ποσοστό των αναγκών της αγοράς σε συνδετήρες.

Μία ιδανική λύση από άποψη πλήρους βιομηχανοποίησης αντισεισμικών κλωβών, σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι οι κυψελοειδείς συνδετήρες, οι οποίοι σήμερα αναπτύσσονται από την π-SYSTEMS σε πειραματικό επίπεδο. Οι κυψελοειδείς συνδετήρες είναι η επέκταση της ιδέας του κρίκου και με τα σημερινά δεδομένα της βιομηχανίας, είναι προϊόν που προέρχεται από την εγκάρσια τμήση σε φέτες χαλύβδινων σωλήνων σε πρώτη φάση και σύνθετων (composite) σωλήνων σε δεύτερη φάση.

PANOPLIA
Η π-SYSTEMS, μέσω του λογισμικού PANOPLIA υποστηρίζει όλους τους συνδετήρες της Ελληνικής βιομηχανίας: Συνήθεις, Σπειροειδείς, Robot, SIDEFOR, ForSteel.

ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΤΩΝ ΣΥΝΔΕΤΗΡΩΝ
  

 «Συνήθεις» συνδετήρες

 Οι συνήθεις συνδετήρες κατασκευάζονται χειροκίνητα, επομένως δεν έχουν όριο εφαρμογής, δηλαδή πρακτικά υποστηρίζουν κάθε τύπο και κάθε διάσταση υποστυλώματος.

«Σπειροειδείς» συνδετήρες

Οι σπειροειδείς συνδετήρες είναι συνδετήρες που δημιουργούνται με ειδικές CNC μηχανές και μπορούν να καλύψουν το μεγαλύτερο εύρος τύπων και διαστάσεων υποστυλωμάτων. Πρακτικά το όριο χρησιμοποίησής τους είναι η δυνατότητα του μεγαλύτερου μήκους πλευράς που έχουν αυτές οι μηχανές.

«Robot» συνδετήρες

Οι συνδετήρες τύπου Robot δημιουργούνται από CNC μηχανές παρόμοιες με αυτές των σπειροειδών, μόνο που ο κάθε συνδετήρας αποτελεί μόνο μία πλήρη στροφή.

«SIDEFOR» συνδετήρας

 Οι συνδετήρες SIDEFOR κατασκευάζονται ως ενιαίοι κλωβοί συνδετήρων, έτοιμοι για τοποθέτηση των διαμήκων ράβδων του οπλισμού. Αποτελούνται από συνδετήρες μίας πλήρους στροφής όπως στα Robot και συνδέονται με βοηθητικές ράβδους διαμέτρου Φ5.5. Το κυριότερο χαρακτηριστικό τους είναι η βιομηχανική παραγωγή τους και γι’ αυτό υπάρχουν ετοιμοπαράδοτοι σε συγκεκριμένες όμως μόνο διατομές.

 «ForSteel» συνδετήρες

 Οι συνδετήρες ForSteel κατασκευάζονται ως ενιαίοι κλωβοί συνδετήρων, έτοιμοι για τοποθέτηση των διαμήκων ράβδων του οπλισμού. Αποτελούνται από συνδετήρες μίας πλήρους στροφής όπως στα Robot και συνδεόνται με βοηθητικές ράβδους διαμέτρου Φ6. Το κυριότερο χαρακτηριστικό τους είναι η βιομηχανική παραγωγή τους και γι’ αυτό υπάρχουν ετοιμοπαράδοτοι σε συγκεκριμένες όμως μόνο διατομές.

«Κυψελοειδείς» συνδετήρες

Οι κυψελοειδείς συνδετήρες είναι βιομηχανικοί ατέρμονες συνδετήρες ειδικών χρήσεων, πολλών απλών ορθογωνικών κυψελών, ή μίας σύνθετης ορθογωνικής κυψέλης. Συναρμολογούνται είτε βιομηχανικά με τη χρήση διαμήκων συνδετικών ράβδων, είτε χειρονακτικά σαν κοινοί συνδετήρες. Οι συνδετήρες αυτοί αποτελούν ευρεσιτεχνία της εταιρίας π-SYSTEMS που έχει κατοχυρωθεί με πατέντες στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Oι συνδετήρες αυτοί δεν έχουν τεθεί ακόμη σε βιομηχανική παραγωγή.